degtinė: 80 gramų (neprivaloma, bet priduoda pikantiškumo)
apelsinai: 1 (arba citrina)
mėtos šakelė, rozmarinas ir pundelis čiobrelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vyšnias nuplaukite bei išimkite kauliukus. Vyšnias užpilkite su cukrumi. Išimtus tris ketvirtadalius kauliukų užpilkite su degtine, galite dalį kauliukų suskaldyti. Apelsinus nulupkite, pusę odelės išmeskite, kitą pusę įdėkite kartu su supjaustytais apelsinais bei užpilkite cukrumi.
2. Pusę paros pastovėjusios vyšnios bei apelsinai išskirs sultis, cukrus ištirps. Nupilkite nuo kauliukų degtinę, kauliukus kiek pavirkite nedideliame kiekyje vyšnių sulčių. Išvirkite vyšnias jų sultyse. Sultis išskyrusias vyšnias bendrai virti reikės mažiau nei verdant iškart išdorojus. Taip bus išlaikomas didesnis vitaminų kiekis. Virinkite iki 10 minučių.
Reklama
3. Virkite tol, kol ima putoti iš visų pusių bei putos sueina į puodo vidurį. Nugriebkite putas bei uogienę pastatykite atvėsti. Taip pat elkite ir su apelsinais.
4. Atvėsus vėl virinkite uogienę, sumaišykite vyšnias su apelsinu. Supilkite skystį nuo kauliukų virimo, įdėkite rozmariną, čiobrelį bei mėtą. Prieš pat pabaigą įpilkite degtinę, kurioje buvo laikyti kauliukai.
5. Uogienę išpilstykite į indelius bei užsukite steriliais dangteliais. Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.