1. Elnieną supjaustome, pagal raumens skaidulas juostelėmis, dviejų pirštų storumu ir prismaigstome lašinukų ar šoninės.
2. Paruoštus mėsos gabalus užpilame išvirtu ir ataušintu prieskonių marinatu. Marinuojame parą laiko. Gerai įkaitiname keptuvėje aliejų ir, išėmę (nuvarvinę), kepsnius apkepame iš visų pusių ant didelės ugnies.
Reklama
3. Apkeptus kepsnius sudedame į kepimo puodą , išklotą lašinių juostelėmis ir svogūnų griežinėliais. Dedame 3 - 5 citrinos griežinėlius, kelias kadagio uogas, 2 - 4 gvazdikėlius.
4. Kaitiname, kol kepsniai parausta, tada apšlakstome viską raudonu vynu. Į stalą teikiame su orkaitėje keptomis bulvėmis.
5. Tokiam patiekalui tinka ir vyno taurė, ar naminio viskio stiklas. Pirštelius laižysite.