Štai kaip reikia ruošti bet kokią mėsą: įdėk slaptą ingredientą minkštumui!

2019-11-21 Autorius WorldRecipes.lt

Štai kaip reikia ruošti bet kokią mėsą: įdėk slaptą ingredientą minkštumui!
Jeigu netyčiomis nutiko taip, kad Jums papuolė senos, gyslotos kiaulienos arba jautienos gabalas, nereikia nusiminti. Sultingas steikas gal iš tokios mėsos ir nesigaus, bet nuostabus troškinys ar mėsa orkaitėje - pavyks puikiai. Štai keletas patarimų, kaip "išgelbėti mėsą".

Virtuvėje galima pasinaudoti daugybe produktų, kurie padeda ir gali suminkštinti net pačią kiečiausią mėsą, pridedant jai sultingo bei pikantiškų natų.

Ingredientai

    • kiauliena arba jautiena
    • svogūnai
    • alkoholis
    • garstyčios
    • citrinos, granatų, ananasų sultys
    • kefyras

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnas: Tikriausiai nei vienas mėsos patiekalas neapsieina be svogūno bei svogūno sulčių. Jūs galite tiesiog supjaustyti svogūną pusžiedžiais, smulkiai sukapoti, sumalti mėsmale arba net sutarkuoti bei sumaišyti su mėsa 1:1 santykiu ir palikti keletą valandų marinuotis.
  2. 2. Garstyčios: Šis ingredientas - nuostabus mėsos "draugas"! Garstyčios (miltelių arba skysto padažo pavidalu) ne tik idealiai suminkština mėsos skaidulas, bet ir prideda pikantiško aromato bei lengvo aštrumo. Tiesiog aptepame garstyčiomis visą mėsos gabalą arba iškart supjaustome reikiamomis porcijomis, palaikome maždaug 15-20 minučių, po to iškepame keptuvėje arba šauname į orkaitę.
  3. 3. Alkoholis: Sausas vynas (raudonas arba baltas), alus ar degtinė. Vyne mėsą užmerkiame iš anksto, o degtinę (maždaug 50 gramų) pilame į jau besigaminantį troškinį arba ragu. Alus - nuostabus variantas troškinti jame visą kiaulienos arba jautienos gabalą. Būgštavimai dėl alkoholio visai čia nėra reikalingi: jis visiškai išgaruoja termiškai apdorojant.
  4. 4. Citrinų, granatų, ananasų sultys: Visos išvardintos sultys - nuostabūs minkštintojai, bet naudojant tokį marinatą, stengiamės jame per ilgai nelaikyti mėsos, kad negautume gumos.
  5. 5. Kefyras: Sumaišome rūgštaus pieno produktą su bet kokiais aromatiniais prieskoniais bei užpilame šiuo mišiniu mėsą porai valandų.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau mėsos patiekalų receptų rasite: Mėsos patiekalai.
Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)
Veršienos kotletai su padažu
(2)
Klasikinis kiaulienos karbonadas
(1)
Troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais
(4)