Faršu įdarytos bulvių "geldelės". Dieviname visa šeima!

2019-01-23 Autorius WorldRecipes.lt

Faršu įdarytos bulvių "geldelės". Dieviname visa šeima!

Ingredientai

    • bulvės
    • faršas (naudojau kiaulienos faršą)
    • svogūnas
    • kiaušinis
    • mėgstami prieskoniai
    • aliejus (skardos patepimui)
    • sutarkuotas fermentinis sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuskustas bulves perpjauname (išilgai) pusiau bei šaukštu arba peiliu išskobiame jų vidų, palikdamos maždaug 5-8 milimetrų storio kraštus – padarome "geldeles".
  2. 2. Tuomet į faršą sudedame susmulkintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame mėgstamus prieskonius pagal skonį bei viską gerai išminkome. Pasiruoštu faršu įdarome bulvių "geldeles".
  3. Reklama
  4. 3. Tada jas sudedame į aliejumi išteptą skardą bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol bulvės bus minkštos.
  5. 4. Bebaigiant kepti, geldelių viršų apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar maždaug 5 minutes palaikome karštoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Rasa

Tai kad nuotraukoje panasu i virtu bulviu cepelinus, o ne idarytas bulves. :)
Atsakyti

Ala

Tai kad nė bulvės apskrudę nė fermentinio sūrio nesimato ...
Atsakyti

Rasa

Šiaip tai nuotrauka panašesnė į virtų bulvių cepelinus.
Atsakyti

Marija

Sis receptas jau buvo pries 40 metu ,bet vaizdas nepanasus ji keptas
Atsakyti

Stanislava

Čia kažką recepto autorė sumakliavojo - nematau keptų bulvių "geldelių", čia panašu į virtus kleckus su faršu...
Atsakyti
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)
Taco su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
(1)