Gardūs, orkaitėje užkepti kiaulienos kepsniukai su svogūnais, morkomis ir sūriu

2018-03-08 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Gardūs, orkaitėje užkepti kiaulienos kepsniukai su svogūnais, morkomis ir sūriu

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1,5 kilogramo
    • svogūnai: 700 gramų
    • morkos: 1,5 kilogramo
    • sūris: 250 gramų
    • mėgiami prieskoniai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną supjaustykite gabaliukais, išmuškite bei pabarstykite prieskoniais. Skardą išklokite su folija bei sudėkite kepsniukus.
  2. 2. Tuomet griežinėliais supjaustykite svogūnus bei sudėkite ant kepsnių.
  3. 3. Tada sutarkuokite morkas bei dėkite ant mėsos ir svogūnų. Ant morkų užlašinkite po kelis lašus aliejaus.
  4. 4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei sudėkite kepsnius. Kepkite maždaug 50-60 minučių, priklausomai nuo to, kokią mėsytę mėgstate ir nuo turimos orkaitės. Paskui ištraukite skardą bei ant kepsnių užbarstykite sūrio. Kepsnius palikite orkaitėje pabūti dar porą minučių, kad ištirptų sūris.
  5. 5. Rekomenduojame valgyti su mėgiamomis salotomis ir/arba ryžiais. Skanaujam!
Gardūs, orkaitėje užkepti kiaulienos kepsniukai su svogūnais, morkomis ir sūriu