1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros. Tada 20–22 centimetrų apvalią kepimo formą ištepame riebalais bei išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet dideliame dubenyje išplakame sviestą bei cukrų iki šviesios purios masės. Sudedame kiaušinius bei išplakame. Suberiame maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius bei atsargiai išmaišome.
3. Po to į mišinį sudedane du trečdalius obuolių ir visas gervuoges. Atsargiai išmaišome bei perkeliame į paruoštą formą, išlyginame viršų. Ant viršaus dedame likusius obuolius, paskui pabarstome cinamono, rudojo cukraus bei išdėliojame sviesto gabalėlius.
4. Kepame maždaug 50–55 minučių (ar jau iškepė, tikriname mediniu pagaliuku). Išimame pyragą iš orkaitės, pabarstome kepintais riešutais. Kai pyragas atvės, pabarstome milteliniu cukrumi, supjaustome bei patiekiame. Skanaujame!
Oktavija
Pats mylimiausias, skaniausias, tobuliausias pyragas mūsų šeimai... tik mes dažniausiai dedame spanguoles, labai visa šeima mėgsta tą jų suteikiama rūgštelės skonį, o ir šiam pyrago receptui labai tinka;) puikus pyragas! Ačiū už obuolių pyrago receptuką!
Atsakyti
Oktavija
Atsakyti