norima mėsa: naudota kalakutiena (tinka vištiena ar liesesnė kiauliena, tarkim kumpis)
30% riebumo grietinė: kelių šaukštų
saldieji svogūnai: 1
mėgstami prieskoniai: iš akies ir pagal skonį (rūkyta paprika, juodieji pipirai, meškinis česnakas, druska)
aštriai marinuoti agurkėliai (reikia vieno agurkėlio ir poros šaukštų marinato)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mėsytę supjaustykite nemažais kubeliais, sudėkite į dubenį.
2. Tada svogūną susmulkinkite smulkiais kubeliais, tą patį padarykite ir su marinuotu agurkėliu (jei naudosite kiaulieną - galite dėti ir daugiau agurko, prieskonis bus stipresnis, o paukštienai puikiai užteks ir vieno). Suberkite ant mėsos susmulkintas daržoves, prieskonius, dėkite grietinės bei labai gerai viską "paminkykite".
3. Kambario temperatūroje šašlykus pamarinuokite per maždaug gerą pusvalandį - valandą (naudojant kiaulieną marinuokite kiek ilgiau). Po to Kepkite suvėrusios ant iešmelių arba grotelėse, kaip yra įprasta. Skanaukite!