1. Pagrindui: Pradžioje susmulkinkite sausainius, berkite cukrų (60 gramų) bei ištirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite arba išminkykite bei berkite į torto skardą gerai prispausdami prie dugno.
2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių, palikite atvėsti, neišimkite iš skardos.
Reklama
3. Iš anksto pasiruoškite želė, ją užpilkite ne 500 mililitrų kaip įprasta, o tik 300 mililitrų vandens.
4. Sustingusią želė supjaustykite kubeliais.
5. Grietinę išplakite su puse stiklinės cukraus, berkite tarkuotą šokoladą, citrinos rūgštelę, želė gabalėlius, viską išmaišykite.
6. Tada atskirame indelyje, nedideliame kiekyje vandens išbrinkinkite želatiną, toliau mikrobangų krosnelėje ištirpinkite, palaukite kol šiek tiek pravės bei dėkite į grietinės/želė masę, viską ganėtinai gerai išmaišykite bei supilkite ant sausainių pagrindo.
7. Šaldytuve laikykite maždaug 5 valandas.
8. Papuošimui: Viršų apibarstykite su tarkuotu šokoladu, arba užpilkite želė sluoksniu, papildomai tuomet reikės dar vieno pakelio.
9. Šaldytuve laikykite maždaug 5 valandas. Skanaukite!
10. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortai.
Receptų mylėtoja
Net neįsivaizduoju kaip apibūdinti šį nuostabų tortą... kažkas tai tokio :) Gaminau - suvalgėm, kitą dieną - vėl gaminau, suvalgėm ir trečią dieną iš eilės gaminau ir suvalgėm. Papildomi kilogramai ant pilvos garantuoti, bet esu tikra, kad po maždaug savaitės vyras vėl pareikalaus pagaminti. Na labai džiaugiuos atradusi tokį gardumyną, kuris mums taip "prilipo". Jeigu mėgstate želė, tai būtinai rekomenduoju visiems pasigaminti.
Atsakyti
Alina
Pamačiau šią nuotrauką ir buvau tikra, kad gaminsiu, nes tuo metu gėriau kavą ir seilės pradėjo bėgti pamačius. Tai žinoma ir pasigaminau. Jis tiesiog tobulas. Su kavos puodeliu tiesiog pranyksta iš lėkštės. Galiu tik irgi parekomenduoti visoms pasigaminti ir pasilepinti, tuos papildomus kilogramus kur nors kitur išdeginti;) bet šios nuodėmės atsisakyti tikrai neverta
Atsakyti
undefined
kam tuos sausainius kepti, jei sutrini su sviestu. padeti i saldytuva ir sustings
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Alina
Atsakyti
undefined
Atsakyti