Prasidedant grilio sezonui ant grotelių gaminsime vis daugiau įvairių patiekalų, kurie įprastai būna patiekiami su šviežiomis salotomis ir daržovėmis. Tai ganėtinai įprasti pasirinkimai garnyrui, bet šiuo metų laiku, ypatingai prie žuvies arba mėsos patiekalų, verta pasigaminti ir keptų daržovių.
Ant grotelių iškeptos daržovės - idealus pasirinkimas, nes apskrudusios bei praturtintos grilio aromatu, jos leidžia atrasti visai naują ir neragautą patiekalo skonį.
Cukinija - tai ganėtinai klasikinis pasirinkimas mėgstantiems ant grotelių iškeptas daržoves. Anot kai kurių virtuvės šefų, cukinijos yra labai populiarios dėl universaliai švelnaus skonio ir malonios tekstūros. Ant grotelių iškepta cukinija - idealiai tiks garnyrui, ypač, jeigu gaminate jūros gėrybes. Cukinijos kepimas labai paprastas, nes įprastai užtenka ją susipjaustyti griežinėliais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais. Tiesa, tiems, kam patinka sukinėtis virtuvėje, visada patartina eksperimentuoti - tinkamai pasirinkti prieskonių deriniai suteiks jūsų garnyrui išskirtinį skonį.