Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Itališki makaronai su aštriomis krevetėmis

Ingredientai

    • juostiniai makaronai: 250 gramų
    • krevetės: 200 gramų
    • česnakai: 3 skiltelių
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
    • aštriosios paprikos grūdeliai: žiupsnelio
    • šviežios petražolės: saujelės
    • baltas vynas arba sultinys - 0,25 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    • krevečių sultinys: 0,25 puodelio (arba daržovių sultinys)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame susmulkintą česnaką bei šiek tiek pakepame. Beriame aštriąsias paprikas, pakepame apie 30 sekundžių. Supilame vyną, paverdame 60 sekundžių, kad išgaruotų alkoholis. Pilame sultinį, verdame dar 60 sekundžių. Pilame konservuotus pomidorus, paskaniname druska ir pipirais, uždengiame keptuvę dangčiu bei verdame padažą apie 10 minučių. Tuomet nukeliame dangtį bei dar paverdame apie 5 minutes.
  2. 2. Tada kol virs padažas, pasūdytame vandenyje išverdame makaronus. Nukošiame.
  3. 3. Po to į keptuvę dedame krevetes, pakepame apie 3 minutes. Sudedame makaronus bei susmulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Makaronus šiam patiekalui galite naudoti juostinius, bet puikiai tiktų ir spagečiai.
  5. 5. Pastebėjimas: Krevetes aš panaudojau virtas, todėl kepiau šiek tiek trumpiau. Su karališkomis krevetėmis gaunasi daug skaniau nei su smulkiomis.
  6. 6. Pastebėjimas: Jei nesinori aštriai, nededame aštriųjų paprikų grūdelių.
  7. 7. Pastebėjimas: Vietoje baltojo vyno galima panaudoti sultinį.
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
(3)
Makaronai su kreminiu tuno padažu
(2)
Udon makaronai su vištiena
(1)