krevečių sultinys: 0,25 puodelio (arba daržovių sultinys)
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame susmulkintą česnaką bei šiek tiek pakepame. Beriame aštriąsias paprikas, pakepame apie 30 sekundžių. Supilame vyną, paverdame 60 sekundžių, kad išgaruotų alkoholis. Pilame sultinį, verdame dar 60 sekundžių. Pilame konservuotus pomidorus, paskaniname druska ir pipirais, uždengiame keptuvę dangčiu bei verdame padažą apie 10 minučių. Tuomet nukeliame dangtį bei dar paverdame apie 5 minutes.
2. Tada kol virs padažas, pasūdytame vandenyje išverdame makaronus. Nukošiame.
3. Po to į keptuvę dedame krevetes, pakepame apie 3 minutes. Sudedame makaronus bei susmulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Makaronus šiam patiekalui galite naudoti juostinius, bet puikiai tiktų ir spagečiai.
5. Pastebėjimas: Krevetes aš panaudojau virtas, todėl kepiau šiek tiek trumpiau. Su karališkomis krevetėmis gaunasi daug skaniau nei su smulkiomis.
6. Pastebėjimas: Jei nesinori aštriai, nededame aštriųjų paprikų grūdelių.
7. Pastebėjimas: Vietoje baltojo vyno galima panaudoti sultinį.