Kakavinis pyragas su ricotta sūriu

2018-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

Kakavinis pyragas su ricotta sūriu

Ingredientai

    Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 350 gramų
    • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
    • sviestas: 170 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio
     Sūrio sluoksniui:
    • riccota sūris: 250 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, druską, kepimo miltelius bei kakavą sumaišome. Ištirpiname sviestą. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki tąsios masės.
  2. 2. Tuomet plaktus kiaušinius, jogurtą bei lydytą sviestą supilame į miltų mišinį. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pagamintą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą kepimo skardą (aš kepiau apvalioje 30 centimetrų skersmens skardoje).
  5. 4. Sūrio įdaras: Kiaušinį išplakame su cukrumi, sudedame ricotta sūrį bei dar kartą viską gerai išplakame, kad būtų vientisa masė.
  6. 5. Po to pasigamintą įdarą dedame ant jau į kepimo skardą supiltos tešlos bei mediniu iešmeliu formuojame norimus ornamentus.
  7. 6. Galiausiai kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. Atvėsiname ant grotelių. Mėgaujamės!
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Pyragas su riešutais ir kondensuotu pienu
(1)