Karamelinio pyrago receptas

2018-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Karamelinio pyrago receptas

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 280 gramų
    • cukraus pudra: 75 gramų
    • sviestas: 260 gramų
    • rudas cukrus: 50 gramų
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • juodas šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persijojame miltus į indą, įdedame cukraus pudrą bei 180 gramų sviesto, viską gerai ištriname, kad atrodytų kaip trapi tešla. Tuomet visą tešlą paspausdamos įdedame į 19 centimetrų kepimo skardą bei kepame iki 170 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Ištraukiame bei paliekame atvėsti.
  2. 2. Tada pašildome likusi sviestą bei rudą cukrų puode, įpilame kondensuoto pieno bei viską šildome ant silpnos ugnies kol ištirps cukrus, po to masę užverdame ir visąlaik maišome kol įgaus karamelės spalvą. Paskui visą masę užpilame ant trapios tešlos bei paliekame atvėsti (idealiausia palikti tiek laiko, kad karamelė sustingtų, geriausia - visai nakčiai).
  3. Reklama
  4. 3. Įdedame šokoladą i karščiui atsparų indą bei uždedame ant puodo su verdančiu vandeniu, kad šokoladas lėtai ištirptų (į šokoladą galite įdėti gabalėlį sviesto, kad būtų jį lengviau ištepti). Tuomet ištirpusį šokoladą užpilame ant karamelinio sluoksnio, palaukiame kol atvės bei supjaustome į mažus gabaliukus. Skanaujame!
Citrininis tiramisu pyragas su maskarpone
(1)
Šokoladinis kriaušių pyragas
(6)
Pyragas su obuolių rožytėmis ir migdoliniu pagrindu
(1)
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)