Karamelinis pyragas su obuoliais (pagal Beatą)

2018-11-10 Autorius Baltoje lėkštėje

Karamelinis pyragas su obuoliais (pagal Beatą)

Ingredientai

    • karamelizuotas sutirštintas pienas: 1 skardinės (naudojau "Rududu")
    • sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kefyras: 150 gramų (arba 100 gramų grietinės + 50 mililitrų pieno)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštleio
    • miltai: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • obuoliai: 2-3 vid. dydžio (nuluptų svoris ~200 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite, sumaišykite su karamelizuotu pienu (jeigu sunkiai maišosi, galite šiek tiek pašildyti). Tada išplakite kiaušinius, įmaišykite kefyrą. Įdėkite sumaišytą sviestą su karamelę, paplakite, kad viskas susijungtų iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet atskirame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska. Sujunkite abi mases bei išmaišykite. Obuolius nulupkite bei supjaustykite mažais kubeliais, įdėkite juos į tešlą, išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje (aš šį kartą naudojau 19x26 centimetrų) bei kepkite iki 175 laipsnių temperatūrs įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Mėgaukitės.:)
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau karamelinių pyragų receptų rasite: Karameliniai pyragai.
Karamelinis pyragas su obuoliais (pagal Beatą)
Obuolių trupiniuotis
(7)
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)