Kepti baklažanai - patiks ne tik vegetarams!

2020-02-29 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti baklažanai - patiks ne tik vegetarams!
Idealiai tinkantis pasninkui valgis, ir ne tik. Man šį receptą parodė draugė vegetarė, nors aš be mėsos gyventi negaliu, bet šis receptas tikrai patiko ir pasigaminu jį kartas nuo karto.

Ingredientai

    • baklažanai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
    • svogūnai: 1
    • virtos arba konservuotos pupelės: 0,5 stiklinės
    • saldžiaaštris pomidorų padažas: pagal skonį (Thai sweet chilli souce) 
    • marinuoti čili arba jelapeno paprikelės: pagal skonį
    • kario milteliai
    • aliejus (kepimui)
    • balta duona (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažanus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Susmulkinkite svogūną.
  3. susmulkintas svogūnas
    Reklama
  4. 3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 4. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite susmulkintą svogūną.
  7. pakepintas svogūnas keptuvėje
  8. 5. Sudėkite puse stiklinės virtų (arba konservuotų) pupelių.
  9. 6. Tuomet suverskite baklažanus ir pasūdykite.
  10. 7. Kepkite toliau kart nuo karto pamaišydami, kol baklažanai visiškai suminkštės.
  11. 8. Tuomet užpilkite tailandietiško saldžaaštrio padažo. Suberkite karį arba kitokius prieskonius.
  12. 9. Patarimas: Vasaros sezono metu į keptuvę galite pridėti ir susmulkintų žalumynų: krapų, petražolių…
  13. 10. Dar kiek viską pakepinkite.
  14. 11. Patiekite su balta duona ir skanaukite!
  15. 12. Rekomendacija: Daugiau baklažanų receptų rasite: Baklažanų receptai.
Cukinijų kroketai su sūriu
(2)
Kopūstų apkepas su daržovėmis
(15)