Kepti briuseliniai kopūstai su šonine ir riešutais

2018-02-27 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kepti briuseliniai kopūstai su šonine ir riešutais

Ingredientai

    • briuseliniai kopūstai: 900 gramų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • klevų sirupas: 3 šaukštų (arba medus)
    • rūkyta kiaulienos šoninė: 5 griežinėlių
    • lazdynų riešutai: 50 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet kopūstus nuplauname, nuimame viršutinius lapus bei apverdame maždaug kelias minutes pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį, o kopūstus supjaustome ketvirčiais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepimo indą patepame su aliejumi. Sudedame kopūstus į kepimo indą, dedame susmulkintą šoninę, apliejame sirupu, apiberiame prieskoniais.
  5. 4. Po to kepame orkaitėje apie 10 minučių, paskui suberiame riešutus bei dar pakepame maždaug 10 minučių. Skanaujame!