Keptuvėje keptos tigrinės krevetės su česnakais

2024-02-22 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptos tigrinės krevetės su česnakais
Česnako marinatas krevetėms nerealiai tinka. Aprašytame marinate krevetes laikome maždaug 1-2 valandas, bet jei labai skubate krevetes galima kepti jau už maždaug 30 minučių. Tik tokiu atveju česnako dedame kiek daugiau, o jei krevetes marinate laikysite per visą naktį - česnako dedame mažiau.

Beje, neseniai rodžiau kaip pagaminti traškias krevetes su panko džiūvėsėliais, kurias mano šeimos nariai labai išgyrė. Labai rekomenduoju ir Jums šį receptą! 

Ingredientai

    • tigrinių krevečių: 500 gramų
    • česnako: 2 galvučių
    • džiovinto česnako: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • maltų pipirų
    • sviesto gabaliuko ir šlakelio augalinio aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes išlukštenkite, aštriu peiliu įpjaukite išilgai nugaros, praskėskite ir pašalinkite tamsią juostelę (tai krevetės viduriai), nuplaukite ir nusausinkite.
  2. 2. Tuomet ant krevečių viršaus berkite susmulkintą česnaką, džiovintą česnaką, druską ir pipirus, pilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Pasiruoštame marinate krevetes palaikykite maždaug 1-2 valandas.
  5. 4. Po to į keptuvę pilkite šlakelį augalinio aliejaus (kad nedegtų) ir dėkite sviestą.
  6. 5. Kai sviestas išsilydo, dėkite krevetes ir kepkite iš abiejų pusių maždaug 1,5-2 minutes (po 50-60 sekundžių iš vienos pusės). Jei kepsite ilgiau, krevetės gali tapti tarsi guminės.
  7. 6. Patiekite ir lepinkitės tobulomis krevetėmis!
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Koldūnai su krevetėmis
(1)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
(7)
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)