Kiaulienos karka su kaulu, troškinta aluje

2024-04-01 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos karka su kaulu, troškinta aluje
Kiaulienos karka troškinta aluje - tai ganėtinai rimtas ir ūkiškas receptas. Tiek aš, tiek vyras tiesiog "kaifuojame" nuo šio patiekalo. Atrodo paprasta paruošti (tik reikia išlaukti, kol troškinsi, o tai šiek tiek užtrunka), o galutinis rezultatas priverčia pasijausti, tarsi valgytum skaniausią įmanomą patiekalą žemėje. Labai rekomenduoju išmėginti. Esu tikra, kad patiks, jei mėgstate karką! 

Beje, mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše, troškintais raugintais kopūstais ir marinuotomis daržovėmis. Jūs garnyrą rinkitės pagal savo norus ir poreikius, idealiai tinka tiek orkaitėje keptos bulvės, tiek šviežių daržovių salotos.

Ingredientai

    • kiaulės karkos su kaulu: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • aliejus: šlakelio
    • alus: 0,5 litro
    • sultinys: 200 mililitrų
    • granatų sirupas: ~2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia karką įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais, lauro lapais ir palikite per visą naktį pasimarinuoti.
  2. 2. Daržoves nulupkite, svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, o morką sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Ketaus puodą įkaitinkite. Pilkite aliejaus, sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštės.
  5. 4. Dėkite karką, užpilkite sultiniu ir alumi.
  6. 5. Troškinkite įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių temperatūros uždengus dangčiu maždaug 2,5 valandos.
  7. 6. Karką patepkite granatų sirupu ir kepkite dar iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 - 15 min, kol gražiai apskrus.
  8. 7. Pateikite ir skanaukite!