saliero šaknis: maždaug ketvirčio, jei gumbas didesnis
obuoliai: 1
morkos: 2
saulėgrąžų branduoliai: saujos (arba mėgiami riešutai)
česnakas: 1 skiltelės
druska
pipirai
majonezas
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mėsos gabaliukus gerai išmuškite, pabarstykite sudruska, pipirais bei kitais prieskoniais, palikite šaldytuve mažiausiai 60 minučių. Grybus nuvalykite, apvirkite, o jei to daryti jau nebereikia, tiesiog pasmulkinkite bei supjaustykite siauromis juostelėmis.
2. Tuomet morkytes sutarkuokite, svogūną smulkiai sukapokite, obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius bei supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Reklama
3. Tada į keptuvėje įkaitintą aliejų berkite morkas bei svogūnus. Kepinkite, kol suminkštėja. Suberkite obuolius bei dar truputį pakepinkite. Galiausiai suverskite grybus bei dar patroškinkite. Pagal skonį pabarstykite su druska bei pipirais.
4. Po to mėsytės gabaliukus iš abiejų pusių apkepkite labai gerai įkaitintame aliejuje (trumpai, bet karštai), klokite juos skardoje bei plonai aptepkite majonezu.
5. Užklokite neplonu kailinių sluoksniu (mišiniu iš keptuvės) bei užberkite tarkuoto sūrio sluoksneliu.
6. Po to pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepkite maždaug 10–15 minučių, kol sūris išsilydo bei dailiai paruduoja.
7. Salotoms sutarkuokite nuvalytą saliero šaknį, porą morkų, nuvalytą bei nuluptą obuolį, sukapokite česnaką bei pridėkite pakepintų saulėgrąžų, druskos ir pipirų. Pagardinkite majonezu. Skanaus!