Kibinai su kiauliena

2019-05-21 Autorius WorldRecipes.lt

Kibinai su kiauliena
Jeigu namuose dar niekada nekepėte kibinų, privalote išmėginti šį receptą su kiauliena. Šių kibinų tešla gaunasi labai, tirpstanti burnoje, o įdaro - ganėtinai gausiai. Vietoje kiaulienos galite rinktis ir kitą mėgstamą mėsą, viskas pavyks taip pat gerai. Esu gaminusi ir su aviena, viskas gavosi labai gerai, tik jos daug sunkiau nusipirkti nei kiaulienos ar jautienos. Tai kai noriu greičiau pagaminti pasirenku, kažkurią iš šių mėsų arba renkuosi vištieną, nes jos beveik visada turiu šaldytuve. 

Mano vyrui nieko nėra skaniau nei Trakus primenantis kibinas su šaltu alaus bokalu (aišku, renkasi tik nealkoholinį, kad Veryga nepyktų). Kai klausiu kokių nori užkandžių prie krepšinio ar futbolo rungtynių, jis laimingas šypsosi ir sako tu žinai, kuris kibinų receptas mano mėgstamiausias - ir aš jau suprantu, kad jis svajoja apie būtent šitaip pagamintus kibinus, bėkite gaminti ir Jūs. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 kibinų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • druska
    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 250 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    Įdarui:
    • kiauliena: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska
    • pipirai
    Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Miltus sumaišome su druska bei įpjaustome šaltą sviestą. Pirštais suformuojame trupinius. Tada įmušame kiaušinius, sudedame grietinę bei viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Įdaras: Smulkiai supjaustome svogūnus.
  3. smulkiai supjaustyti svogūnai
    Reklama
  4. 3. Smulkiai supjaustome kiaulieną.
  5. smulkiai supjaustyta kiauliena
  6. 4. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais bei viską gerai išmaišome.
  7. kiauliena su druska, ir pipirais
  8. 5. Po to tešlą padaliname į delno dydžio rutuliukus.
  9. padalinta kibinų tešla į rutuliukus
  10. 6. Iškočiojame kibinų tešlą.
  11. iškočiojama kibinų tešla
  12. 7. Į tešlos apskritimų vidurį dedame maždaug 50 gramų pasiruošto įdaro ir formuojame kibinus.
  13. formuojame kibinus
  14. 8. Tuomet kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu.
  15. kibinai kepimo skardoje aptepami plaktu kiaušiniu
  16. 9. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.
  17. kepami kibinai su kiauliena
  18. 10. Lepinamės iškeptais kibinais. Skanaus!
  19. iškepti kibinai su kiauliena
Kibinai su kiauliena
Kibinai su kiauliena

Aistė

Labai patiko, kepiau pirmą kartą ir matyt ne paskutinį :)))
Atsakyti
Kibinai su kiauliena

Aldona

Pagal šį receptą gaminį apie 10 metų. Kartais vietoje sviesto naudoju Vilniaus margariną. Į mėsos įdarą dedu 30gr sviesto arba margarino ir šlakelį vandens.
Atsakyti

Birute

Čia grietinės užtenka 100 gramų, o sviesto 225 gramų.
Atsakyti

Zosė

Man kibinų gamyba visada atrodė labai sudėtingas reikalas, tikrai nemeluosiu. Bet gamindama pagal šį receptą, kaip daryti ir kepti kibinus papasakoju net savo draugėms. Tikrai pasiteisina ir visos giria. :)
Atsakyti

Irena

Man tai pati geriausia tešla kibinams. Nuolat dabar šitaip gaminu. Ačiū už pasidalinimą.
Atsakyti

Asta

miltų ženkliai per mažai, tešla limpa, nesikočioja...
Atsakyti

Marija

Miltai nevienodi

Maty

Sveiki, ar įmanoma kuo nors pakeisti grietinę? :( svečioje šalyje jos nėra pirkti.
Atsakyti

abc

Natūralus graikiškas jogurtas

Jurgita

Grietine yra visur. Tik reikia issiaiskinti kaip tai vadinasi. As penkis metus pragyvenus vokietijoj,pirkdavau "сметана" rusiskoj parduotuvej uz triguba kaina. Ir tik nesenai suzinojau,kad Schmand ir yra 35% tikru tikriausia grietine.

Grietinė

Visur yra grietinės, tik sužinok kaip ji ta kalba vadinasi...

Vaiva

Ačiū, nuostabus receptas
Atsakyti

greta

o tešla turi būti minkšta ar kieta ?
Atsakyti

Laura

Nuostabus kibinai gavosi!!! Ačiū už receptą. :) Kepsiu tomato dar ne kartą 😋
Atsakyti

.

kiek druskos dėt į tešlą ?
Atsakyti

Ups

Kepti orkaitėje pasirinkus kurią kepimo funkciją?🙈
Atsakyti

Laura

Kepiau 180 su fan , arba 200 be fan

Irena

Labai gerai pavyko šie kibinai. Ačiū :)
Atsakyti

Vilma

Tobulas reikalas! Gaminau su įvairiais įdarais: kiaulienos, varškės ir špinatų, maskarponės sūrio ir konservuotų persikų. ❤️❤️❤️❤️❤️
Atsakyti

Aldona

Apsivalgėm su šeima... Nuostabus receptas, ačiū Jums!
Atsakyti

Rb

Čia kepėjos skirtingos 🤔 vienose foto nagai lakuoti o kitose ne
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Dviese su drauge darėm ;) taip lengviau ir patogiau, ypač fotografuoti. :)

Saulius

Nori susipažint ar kibina iškept ?

Mi

Koks skirtumas kokios nuotraukos, svarbu receptas yra geras ir aiškus ;)

Jovita

Patys pačiausi, tikriausi ir skaniausi kada nors gaminti kibinai. Ačiū už receptą!!! Jau nekartą gaminom, kartojom ir kartosim ;)
Atsakyti

Nijole Kosub

Geras rezeptas.Kibinai gavosi trapus ir sultigi.Aciu.
Atsakyti

Vaida

Man tai tikrai pačių skaniausių kibinų receptas, kiek tik esu mėginusi. Bus ruošiami dar ne vieną kartą. :)
Atsakyti

R

Super geras receptas. Ačiū.
Atsakyti

Marta

Kibinų tešla turi pabūti šaldytuve, gali net per naktį
Atsakyti

Miglė

Labai skanūs! Ką tik pagaminau. BOMBA!!!
Atsakyti