Kitokie Kijevo kotletai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kitokie Kijevo kotletai

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: ~650 gramų (be kaulo)
    • varškė: 180 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: ~1 arbatinio šaukštelio
    • malti pipirai: pagal skonį (naudoti baltieji)
    • vištienos prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kiti mėgstami prieskoniai)
    • sūdytas kambario temperatūros sviestas: 80-100 gramų (ne mažiau nei 82% riebumo)
    • šviežios arba šaldytos petražolės ir krapai (naudoti šaldyti)
    • miltai, malti džiūvėsėliai ir 2 kiaušiniai: kotletams apvolioti
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruošiame sviestą, į jį įmaišyti susmulkintus krapus bei petražoles, suformuojame ovalą bei padedame į šaldytuvą sutvirtėti.
  2. 2. Tuomet vištienos krūtinėlę sumalame, sudedame į dubenį, ten pat sukrečiame varškę, mušame kiaušinį, suberiame visus prieskonius bei gerai išminkome iki vienalytės masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada drėgnomis rankomis imame mėsos masės (nedarome labai didelių, patarčiau truputį mažesnius nei įprasti), delne paplojus dedame po gabaliuką sviesto ir formuojame į cepelinus panašius kotletukus.
  5. 4. Po to viename dubenėlyje išplakame kiaušinius su ~80–100 ml šalto vandens, kitame beriame kelis šaukštus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvoliojame pirmiausia miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje bei pabaigoje džiūvėsėliuose (aš taip voliojau du kartus, tik į miltus vieną, tuomet būna tvirta plutelė; o jei voliosite tik kartą, tuomet turbūt užteks ir vieno kiaušinio, atitinkamai mažiau vandens). Apvoliojus taisant formą dar švelniai spaudžiant apglostome, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.
  6. 5. Keptuvėje pilame aliejų (pilame tiek, kad sudėtus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) bei gerai įkaitiname. Kaitrą sumažiname iki minimalios bei dedame kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vienetus). Vis vartant iš visų pusių kepame, kol gražiai apskrus bei paruduos.
  7. 6. Išimtus iš aliejaus sudedame ant popierinių servetėlių arba popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingų riebalų perteklius.
  8. 7. Skanaujame su mėgstamu garnyru!
Kitokie Kijevo kotletai

Greta

Kijevo kotletai man yra kažkas. Be galo juos mėgstu ir ne tik aš, bet ir visa šeima. Dažnai gaminu ir tik pamačius kitokesnį jų gaminimo būda tuoj pat išbandau. Taigi, pabandžiau ir šitą. Nepakartojamas skonis, visiems buvo labai skanu, tikrai dar kartą gaminsiu. Fantastinis receptukas, ačiū už jį!
Atsakyti
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)
Folijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis
(1)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)