sūdytas kambario temperatūros sviestas: 80-100 gramų
petražolės ir krapai
miltai, malti džiūvėsėliai ir 2 kiaušiniai: kotletų apvoliojimui
aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasiruošiame sviestą, į jį įmaišome susmulkintus krapus bei petražoles, suformuojame ovalą ir padedame į šaldytuvą sutvirtėti.
2. Tuomet vištienos krūtinėlę sumalame, sudedame į dubenį, įdedame varškę, įmušame kiaušinį, suberiame visus prieskonius bei gerai išminkome iki vienalytės masės.
Reklama
3. Tada drėgnomis rankomis imame mėsos masės, delne paplojus dedame po gabaliuką sviesto ir formuojame į cepelinus panašius kotletukus.
4. Po to viename dubenėlyje išplakame 2 kiaušinius su ~80–100 mililitrų šalto vandens, kitame beriame kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvoliojame pradžioje miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje bei galiausiai džiūvėsėliuose. (Aš pati voliojau du kartus kiaušinio plakinyje bei du kartus džiuvėsėliuose, o miltuose – tik kartą.)
5. Keptuvėje pilame aliejų (pilame tiek, kad sudėtus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) bei gerai įkaitiname.
6. Kaitrą sumažiname iki minimalios bei dedame kotletukus. Vis vartydamos iš visų pusių kepame, kol gražiai apskrus bei paruduos. Skanaujame!