Kokosų pieno sriuba su krevetėmis

2019-01-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kokosų pieno sriuba su krevetėmis

Ingredientai

    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldžiosios paprikos: (įprastai dedu raudoną, bet šį kartą naudojau žalią)
    • pievagrybiai: 8
    • išspaustas česnakas: 1 valgomojo šaukšto
    • tarkuotas imbieras: 1 valgomojo šaukšto
    • raudono kario pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 1,5 litro
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • žuvies padažas: 3 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
    • kokosų pienas: 1 nedidelės skardinės
    • virtos krevetės: 500 gramų
    • malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • žali svogūno laiškai: 1 nedidelio
    • ryžių makaronai: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintą papriką bei pakepinkite pora minučių, po to sudėkite supjaustytus pievagrybius bei pakepinkite dar kelias minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  2. 2. Tuomet sudėkite išspaustus česnakus, tarkuotą imbierą bei maišydamos pakepinkite, kol namuose pasklis malonus aromatas. Sudėkite raudoną kario pastą bei išmaišykite.
  3. 3. Tada supilkite vištienos sultinį, kokosų pieną, dėkite žuvies padažą, sojų padažą, berkite pipirus bei dėkite ryžių makaronus. Užvirkite bei pavirkite kelias minutes, kol makaronai išvirs. Sudėkite krevetes bei pavirkite dar porą minučių.
  4. 4. Paskui pilkite sriubą į dubenėlius, pagardinkite laimo sultimis bei užberkite susmulkintų svogūno laiškų. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Virginija

Būtinai rytoj išvirsiu...
Atsakyti
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Trinta geltonų paprikų sriuba
(4)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Kopūstų sriuba (kopūstienė)
(16)