kubelis supjaustytas išvalytas moliūgas: 5 kilogramų (arba cukinijos)
cukrus: 1 kilogramo
ananasų sultys: 1 litro (geriau 100%)
citrinos rūgštis: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia moliūgo kubelius užpilame cukrumi bei paliekame per naktį vėsiai. Jei nemėgstate itin saldžiai, cukraus kiekį galite sumažinti.
2. Po nakties moliūgą išgriebiame, supilame visą skystį į puodą, dedame citrinos rūgštį, supilame ananasų sultis bei užviriname. Tuomet suberiame moliūgo gabaliukus, užkaitiname, neperverdame. Cukrų pasireguliuojame pagal skonį.
Reklama
3. Supilstome į stiklainius bei užsukame. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Kai radau šį receptą skaičiau, kad tai tarsi ananasų skonio moliūgai, bet man jie labiau primena konservuotus persikus.