Kotletai su daržovių įdaru ir grietinėlės padažu

Ingredientai

    • malta mėsa: 700 gramų (buvo naudojama kalakutiena)
    • džiūvėsėliai: 1 saujos
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • druska
    • pipirai
    Įdarui:
    • morkos: 2
    • svogūnai: 2
    • aliejus (kepimui)
    • kmynai: 1 šaukštelio
    Padažui:
    • vištienos sultinys: 500 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • raudonėliai: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną susmulkiname labai mažais gabalėliais arba tiesiog sutarkuojame. Į maltą mėsą dedame svogūnus, beriame džiūvėsėlius, mušame kiaušinį, beriame druską ir pipirus bei gerai išmaišome.
  2. 2. Įdaras: Morkas sutarkuojame, o svogūnus susmulkiname. Apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberiame kmynus bei gerai išmaišome. Atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet iš maltos mėsos darome maždaug delno dydžio blyną, dedame po vieną šaukštą įdaro bei gražiai sulipdome pailgą kotletą.
  5. 4. Tada kotletus kepame keptuvėje ant silpnos ugnies, kol gražiai apkeps. Dedame į puodą, užpilame vištienos sultiniu bei paverdame apie 15 minučių, po to supilame grietinėlę ir dar paverdame maždaug 10 minučių. Suberiame raudonėlius, druską bei pipirus, išmaišome ir išjungiame viryklę. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Labai gardu valgyti su bulvių koše ir/ar daržovių salotomis.
Vištienos kotletai su Džiūgo sūriu ir pievagrybių padažu
(5)
Šviežių kopūstų kotletai su manais
(122)
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)
Kalmarų kotletai
(5)