1. Iš pradžių į puodą supilame vandenį, cukrų bei užverdame. Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Tuomet kriaušes sudedame į įškaitintus stiklainiukus, sudedame po keletą gvazdikėlių ir cinamono lazdelę. Užpilame karštu sirupu, užsukame bei 15 minučių pasterizuojame.
Reklama
3. Atvėsintus stiklainiukus laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
4. Pastebėjimas: Aš šitaip labai pasigardžiuodama žiemą valgau paruoštas kriaušes, sirupas irgi puikiai susinaudoja atsigėrimui. Taip pat labai gardu įdėti jų ir į kokį šokoladinį pyragą. Jeigu nemėgstate cinamono ar/ir gvazdikėlių, kriaušes galima užvakuoti tik su išvirtu sirupu.
5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.