karštai rūkytas sultingas kumpis: 200 gramų (arba "Panevėžio filė")
konservuoti kukurūzai: 1 indelio (425 mililitrų)
rauginti agurkai: 300 gramų
svogūnai: 1 nedidelio arba 100 gramų poro (neprivaloma)
švieži krapai: didelio kuokšto
šviežiai malti juodieji pipirai
švelnaus skonio majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode su garinimo tinkleliu užvirinkite 300 mililitrų vandens. Kalafioro žiedus susmulkinkite 2 centimetrų gabaliukais. Tada dėkite į garinimo tinklelį, pasūdykite, sandariai uždenkite bei garinkite apie 2-3 minutes. Nukelkite puodą nuo liepsnos, kalafiorą nukoškite bei palikite aušti atvirame rėtyje. Mišrainei netinka pažliugę arba vis dar karšti kalafioro žiedai.
2. Tuo tarpu, kol aušta kalafioro žiedai, susmulkinkite 1 centimetro kubeliais likusius ingredientus: kumpį, agurkus ir svogūną. Kuo smulkiau supjaustykite krapų plunksneles, kietus kotelius pašalinkite.
Reklama
3. Tuomet 1 centimetro kubeliais supjaustykite ataušusį kalafiorą.
4. Visus ingredientus išmaišykite dubenyje. Tiekite į stalą tuojau pat. Mišrainė yra pati skaniausia kambario temparatūros, tačiau ją galite šaldytuve laikyti bei suvartoti 3 dienų bėgyje. Skanaus!