Lazanija su varške ir cukinija

2021-11-11 Autorius WorldRecipes.lt

Lazanija su varške ir cukinija
Daugiau daržovių ir valgyti mažiau mėsos - kartais šį planą visai nesunku išpildyti, kai norisi skanaus patiekalo, tačiau atrodo kad neįmanoma. Lazaniją, mano supratimu, tikrai mėgsta visi. O ši dar ir visai paprastai pagaminama. Varškė itin dera su įvairiausiomis daržovėmis ir atvirkščiai (vien su špinatais man atrodo pernelyg nuobodi), o kai dar visas patiekalas vainikuojamas su daug sūrio... Galiu pasakyti, kad tai vienas tų patiekalų, kuriame mėsos net nepasigendi (nors atrodo, kad aš be jos gyventi negaliu). Trumpai tariant - būtinai pamėginkite mano lazanijos variantą su cukinija ir varške. Skonis puikus! 

Ingredientai

    Daržovių ir varškės įdarui:
    • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
    • raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
    • cukinijos: 1 nedidelės
    • svogūnai: 1
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • švieži špinatai: 100 gramų
    • pusriebė varškė: 360 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • mocarela: 2 rutuliukų
    • kietas arba pusketis sūris: pagal skonį (arba toks, kokį mėgstate)
    • lazanijos lakštai: 9
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 400 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • bazilikų lapeliai: 1 saujelės
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • aitriųjų paprikų dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas, papriką ir cukiniją supjaustome kubeliais, svogūną susmulkiname.
  2. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pamaišydami kepame maždaug 10-12 minučių, kol suminkštėja. Pagardiname raudonėliais ir druska. Sudedame špinatus, įmaišome ir patroškiname, kol sukris.
  3. Reklama
  4. 3. Nukeliame nuo kaitros. Sutriname blenderiu - ne iki tyrės, kelis kartus spustelime, kad pasitrintų, bet liktų daržovių gabaliukų.
  5. 4. Varškę sutriname blenderiu. Sumaišome su daržovėmis ir kiaušiniu. Jeigu reikia, pagardiname druska ir pipirais.
  6. 5. Padažui visus nurodytus ingredientus sutriname blenderiu.
  7. 6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Sluoksniuojame: Kepimo formos dugną sutepame pomidorų padažu. Sudedame tris lazanijos lakštus. Sukrečiame ir išlyginame pusę varškės ir daržovių įdaro. Užpilame ir išlyginame pusę pomidorų padažo. Pabarstome tarkuotu sūriu ir plėšyta mocarela.
  9. 8. Dedame dar tris lakštus, likusią varškę su daržovėmis. Užbarstome sūriu ir mocarela.
  10. 9. Sudedame likusius lakštus, supilame visą pomidorų padažą ir užbarstome likusiu sūriu.
  11. 10. Formą apsukame folija ir kepame maždaug 20 minučių.
  12. 11. Po to foliją nuimame, kepame dar apie 12-15 minučių, kol viršus parus. Skanaujame!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos.
Artišokai su prancūzišku padažu
(2)