Maltos mėsos kepsnys su šviežiomis žolelėmis

2019-07-28 Autorius Skanūs kąsneliai

Maltos mėsos kepsnys su šviežiomis žolelėmis

Ingredientai

    • malta kiauliena: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 2
    • sumuštinių batonas: 2 riekelių
    • liesa grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • manai: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežios petražolės ir bazilikas: po ryšulėlį
    • pipirai
    • druska
    Jogurto padažui (nėra būtina)
    • natūralus jogurtas: 50 mililitrų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: žiupsnelio
    • kapotos žolelės (pasirinkau petražoles ir baziliką)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žoleles smulkiai sukapojame. Duoną, kiaušinius, grietinę ir faršą sudedame kartu. Viską maišome, kol batonas sutrupės ir masė taps vientisa. Jeigu batonas jau nešviežias ir tvirtokas, galite pamirkyti piene ir nuspaudus pieno perteklių sudėti į faršą.
  2. 2. Tuomet svogūną sukapojame ir suberiame į masę, sudedame manus ir kapotas žoleles, druską bei pipirus. Viską gerai permaišome.
  3. 3. Tada masę krečiame į kepimo formą ir išlyginame. Ant viršaus aš pati uždėjau kelis pomidorus (galite matyti nuotraukose žemiau).
  4. 4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol paviršius kiek apskrus.
  5. 5. Iškeptą kepsnį maždaug 10-15 minučių paliekame kepimo formoje prieš pjaustydamos.
  6. 6. Mes pasirinkome valgyti su jogurto padažu ir balta mišraine. Buvo tikrai labai gardu. Skanaus!
  7. 7. Jogurto padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
Maltos mėsos kepsnys su šviežiomis žolelėmis
Maltos mėsos kepsnys su šviežiomis žolelėmis
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Malta mėsa - maltinukai tešlos krepšeliuose
(2)
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
(2)