Marinuotos cukinijos bulgariškai

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuotos cukinijos bulgariškai
Nuostabus marinatas cukinijoms. Gamindami cukinijas žiemai pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite itin skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą drąsiai galite ruošti ir bulgariškai marinuotus agurkus - tikras skanumėlis.

Ingredientai

    • cukinijos: 3 kilogramų
    • vanduo: 2 litrų
    • cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
    • 9% actas: 250 gramų
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • žalumynai (krapų, krienų lapų)
    • česnakas: 4 skiltelių (1 litro stiklainiui)
    • juodųjų pipirų žirneliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 6-8

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
  2. 2. Tada nuplauname žalumynus, nulupame česnaką ir sudedame į sterilius stiklainius.
  3. 3. Tuomet marinatui į didelį indą supilame vandenį, sudedame druską, cukrų, lauro lapus, pipirus ir užviriname.
  4. 4. Supilame actą ir dar kartą užviriname.
  5. 5. Į verdantį marinatą sudedame pjaustytas cukinijas, paverdame maždaug 5-7 minutes, vis pamaišydami šaukštu, kad visos cukinijos "išsimaudytų". Išjungiame kaitrą.
  6. 6. Į paruoštus stiklainius šaukštu išdėliojame cukinijas.
  7. 7. Marinatą vėl užviriname ir užpilame cukinijas.
  8. 8. Užsukame dangtelius.
  9. 9. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame, kol visiškai atvėsta. Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau marinuotų cukinijų receptų rasite: Marinuotos cukinijos.