vištienos sultinys: 150 mililitrų (galite keisti vandeniu arba baltuoju vynu)
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių viščiuką arba vištienos blauzdas supjaustykite mažesniais gabalais. Pomidorus užpilkite su verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug 5-10 minučių, nupilkite vandenį, nulupkite odeles bei supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morką sutarkuokite, smulkiai supjaustykite svogūną, salierą bei petražoles.
2. Tuomet dideliame storadugniame puode arba didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą bei supilkite aliejų, gerai įkaitinkite. Sudėkite vištieną bei svogūnus, apkepkite iš abiejų pusių maždaug 15 minučių, kol dailiai parus.
Reklama
3. Tada dėkite pomidorus, morką bei salierą, įpilkite 150 mililitrų vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite maždaug 45 minutes. Jei norisi, kad padažas būtų tirštesnis, puodą palikite atidengtą, kad išgaruotų daugiau vandens. Kai vištiena jau išsitroškina, pagal savo skonį idedame druskos bei pipirų, pabarstome šviežiomis petražolėmis. Skanaujame!