natūralus pomidorų padažas (tinka ir padažas su daržovėmis)
grietinė: 2-3 šaukštų
kukurūzų krakmolas: 0,5 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Faršą pasiruoškite geriausia iš vakaro: įmuškite kiaušinius, berkite druskos, prieskonių, manų kruopų, dėkite majonezo, virtus ryžius bei viską gerai išminkykite. Pastatykite į šaldytuvą. Kitą dieną sudėkite smulkiai supjaustytą šviežią kopūstą bei išminkykite (dalį kopūsto palikite). Suformuokite nedidelio dydžio kukulius bei apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių ant didesnės ugnies (kepkite neilgai).
2. Tada sudėkite kukulius į puodą bei užpilkite vandens, kad vos apsemtų juos. Berkite druskos, džiovintų prieskonių, pipirų, įmeskite lauro lapų (galite įmesti sultinio kubelį) ir užvirinkite. Palikite troškintis ant labai nedidelės ugnies.
Reklama
3. Tuomet keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną, kol šis suminkštėja. Po to berkite sutarkuotas morkas bei supjaustytą likusį kopūstą. Lengvai pakepinkite. Pilkite pomidorų padažo bei dar truputį patroškinkite. Viską suverskite į maltinių puodą bei troškinkite dar apie 30–45 minutes, kol maltiniai tampa minkšti ir purūs.
4. Prieš baigdamos troškinti maltinius, krakmolą sumaišykite su grietine bei šlakeliu sultinio iš puodo. Tuomet supilkite į puodą bei palikite troškintis dar kelias minutes. Patiekite su bulvių koše ir daržovėmis. Skanaukite!