mėgiamos šviežios žolelės (naudotas rozmarinas ir petražolės)
Recepto paruošimas
1. Ruoškite įdarą: Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūną. Tada įkaitinkite aliejų, dėkite pievagrybius, apkepiname, po to dėkite svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą šoninę. Kepinkite tol, kol visiškai išgaruos iš pievagrybių skystis. Paskui pagal skonį dėkite druskos ir juodųjų pipirų. Įdarą iš keptuvės dėkite į dubenį. Pabaigai susmulkinkite žoleles bei permaišykite įdarą.
2. Ruoškite mėsą: Pieną išplakite su kiaušiniu. Įmaišykite miltus, vėl suplakite, dėkite druskos, džiovintas žoleles pagal skonį bei sumaišykite.
Reklama
3. Tuomet česnako skilteles įspauskite ant mėsos, o svogūną įtarkuokite. Šiek tiek mėsą apibarstykite druska bei kruopščiai išmaišykite. Tada supilkite paruoštą pieno-kiaušinio-miltų mišinį, pilkite Volčesterio padažą bei mėsą gerai išmaišykite.
4. Po to ant kepimo popieriaus suformuokite iš paruoštos mėsos norimo dydžio stačiakampį. Ant mėsos dėkite grybų įdarą, o ant jo užbarstykite sutarkuotą sūrį. Imkite už kepimo popieriaus krašto bei atsargiai sukite mėsą.
5. Paruoštą vyniotinį dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180-190 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 75 minutes, kol gražiai apskrus. Štai vyniotinis ir paruoštas. Skanaukite su mėgiamu padažu bei daržovėmis. Puikiai tinka valgyti šaltą, kaip užkandį.
6. Patarimai: Formuodamos iš mėsos stačiakampį, stengiamės, kad mėsa nebūtų išklota pernelyg plonai, nes kitaip bevyniojant ji suirs. Prieš kepdamos paruoštą vyniotinį, jo viršų keliose vietose perduriame mediniais iešmeliais, kad kepant nesutrūktų.
7. Rekomenduojamas padažiukas: Sublenderiuokite pievagrybius. Imkite dubenėlį, kurį galite kaitinti arba nedidelę keptuvę, sudėkite maltus pievagrybius. Juos pakaitinkite. Tada dėkite maždaug tris šaukštus grietinės, vėl kaitinkite bei sudėkite sutarkuotą sūrį. Kaitinkite kol užvirs. Padažiukas pagamintas. Užtrunka vos apie 5 minutes.
8. Rekomendacija: Daugiau mėsos vyniotinių receptų rasite: Mėsos vyniotiniai.