Mielinės bandelės su varške ir uogomis

2018-09-26 Autorius Virtuvė žaliems

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Ingredientai

    • sausos mielės: 3-4 gramų (arba 10 gramų šviežių)
    • pienas: 100 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • desertine varškė: 75 gramų
    • uogienė: poros šaukštų (tinka ir šviežios arba šaldytos uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į indą supilame šiltą pieną, mieles, cukrų, druską, citrinos žieveles bei tirpintą sviestą, sudedame miltus ir išminkome vientisą tešlą (jeigu sugalvosite naudoti kiaušinį, įmušame ir jį, aš jų neturėjau, tai kažkaip ir nepasigedau).
  2. 2. Tuomet virtuviniu kombainu minkome maždaug 5-7 minutes, rankomis, reikėtų panašiai, gal šiek tiek ilgiau. Suformuojame rutulį, dedame jį į dubenį, uždengiame bei paliekame mažiausiai 60 minučių "pailsėti".
  3. Reklama
  4. 3. Po to pakilusią tešlą iškočiojame maždaug pusės milimetro storio. Aptepame varške, uždedame uogų arba uogienės bei susukame į ritinį.
  5. 4. Tada kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi. Tešlos ritinį supjaustome į 7 bandeles bei sudedame jas į kepimo formą. Uždengiame bei paliekame pastovėti, kol įkaista orkaitė (iki 180 laispnių temperatūris). Kepame maždaug 40 minučių. Mėgaujamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Aš šias bandeles darau iš nedidelio kiekio, kaip parašyta recepte - gaunasi 7-ios. Vien todėl, kad jas reikia valgyti šiltas, atvėsusios, jos jau visai ne tokios...
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Karamelinės cinamoninės bandelės
(1)
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)