Morkų sultyse troškinta vištiena

2018-11-18 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų sultyse troškinta vištiena

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos kulšelės: 6
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • aliejus: 1-2 šaukštų
    • maltas imbieras: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • morkų sultys: ~370 mililitrų
    • grybų sultinys: 370 mililitrų (naudotas iš kubelio)
    • džiovinti abrikosai: 10-16
    • citrinos sultys: 4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną įtriname su druska bei pipirais, sumaišytais su aliejumi. Apkepame iš visų pusių, kol pasidengs auksine plutele. Tada sudedame į troškinimo indą, ten pat suberiame ir nuplautus džiovintus abrikosus.
  2. 2. Tuomet į tą pačią keptuvę suberiame imbierą, kuminą bei cinamoną, maišydamos maždaug 60 sekundžių pakepame. Supilame morkų sultis, sultinį bei vis maišydamos užverdame. Užpilame ant vištienos kulšelių su abrikosais bei dedame į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40-čiai minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to vištieną bei abrikosus perdedame į serviravimo indą, o padažą, supylusios į keptuvę, kaitiname ant aukštesnės ugnies kol pradės tirštėti. Įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska, pipirais ir užpilame ant kulšelių. Mėgaujamės.:)
  5. 4. Pastebėjimas: Vištienos skonis man labai patiko, tikrai rekomenduoju išmėginti tokį jos gaminimo būdą. :)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)
Makaronai su vištiena ir daržovėmis grietinėlės padaže
(1)
Kapotos vištienos kepsnys su majonezu ir krakmolu
(7)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)