grybų sultinys: 370 mililitrų (naudotas iš kubelio)
džiovinti abrikosai: 10-16
citrinos sultys: 4 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną įtriname su druska bei pipirais, sumaišytais su aliejumi. Apkepame iš visų pusių, kol pasidengs auksine plutele. Tada sudedame į troškinimo indą, ten pat suberiame ir nuplautus džiovintus abrikosus.
2. Tuomet į tą pačią keptuvę suberiame imbierą, kuminą bei cinamoną, maišydamos maždaug 60 sekundžių pakepame. Supilame morkų sultis, sultinį bei vis maišydamos užverdame. Užpilame ant vištienos kulšelių su abrikosais bei dedame į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40-čiai minučių.
3. Po to vištieną bei abrikosus perdedame į serviravimo indą, o padažą, supylusios į keptuvę, kaitiname ant aukštesnės ugnies kol pradės tirštėti. Įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska, pipirais ir užpilame ant kulšelių. Mėgaujamės.:)
4. Pastebėjimas: Vištienos skonis man labai patiko, tikrai rekomenduoju išmėginti tokį jos gaminimo būdą. :)