1. Pirmiausiai reikia pasiruošti ryžius. Į didesnį dubenį supilti 2 puodelius ryžių. Užpilti šaltu vandeniu, skalauti. Kai vanduo pasidaro baltas, vandenį reikia nupilti, įpilti švaraus vandens – skalauti. Kai vanduo pabąla – procedūrą kartojame.Ir taip, kol vanduo praktiškai nebus baltas (mažiausiai 4-5 kartus). Tada ryžius supilame į koštuvą, dar kartą perplauname vandeniu ir leidžiame nuvarvėti (~30 min.). Nuvarvėjusius ryžius pilame į puodą, užpilame 3 puodeliais vandens. Vandeniui užvirus, ryžius pamaišyti, uždengti ir ant mažos kaitros virti, kol vanduo susigers (jeigu dangtis nestiklinis, galima labai trumpam ir labai mažai praverti pasižiūrėti). Tuomet kaitrą išjungti ir laikyti uždengtą apie 15 min. (atidaryti negalima!). Tada ryžius išsklaidyti ant skardos, kad pravėstu. Kol ryžiai vėsta, į emaliuotą arba nerūdijančio plieno puodą įpilti actą, įberti 0,5 šaukštelio druskos ir 2 šaukštelius cukraus. Pakaitinti (tačiau neužvirinti!), kol ištirps druska ir cukrus. Supilti acto tirpalą ant pravėsusių ryžių ir gerai išmaišyti. Palaukti, kol ryžiai atvės iki kambario temperatūros. Sushi ryžiai labai limpa prie pirštų, todėl geriausiai šalia pasidėti dubenį su šaltu vandeniu. Jame reiks pamirkyti rankas prieš imant ryžius.
2. SUKTINUKAI: Sushi sukimui naudoti bambukinį kilimėlį. Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo dėti nori lapą. Ant lapo drėgna ranka patiesti sluoksnį ryžių, paliekant vieną kraštą neuždengtą (~2-3 cm). Ant ryžių maždaug per vidurį sudėti įdarą (krabų lazdeles/lašišą/avokado/agurko/sūrio „Philadelphia“).Įdaras turi būti su 2 ingredientais. Tada susukti į ritinėlį (sukti link neuždengto ryžiais krašto), suformuoti kvadratinę formą. Suformavus paimam LABAI aštrų peilį ir jį sušlapinam ir supjaustom sushi norimo storio gabalėliais (jokiu būdu peilio nereikia stipriai spausti!).
Reklama
3. IŠVIRKŠTINIAI: Nori lapą perpjauti/perkirpti per pusę. Ant jo pilnai užkloti ryžių sluoksnį. Atsargiai apversti – ryžiais žemyn. Tada ant nori lapo sudėti įdarą: “Philadelphia” sūrio, krabų lazdelę, agurko arba vietoje krabų lazdelės dėti lašišos. Susukti į ritinėlį ir suformuoti kvadrato formą. Supjaustyti taip kaip buvo paminėta ankščiau ir apvolioti kepintose sezamo sėklose.
4. Valgyti su sojos padažu, wasabi ir marinuotais imbierais.