Midijų receptų esu išmėginusi tikrai ne vieną. Kol kas dažniausiai su šeima gamindavome midijas grietinėlės padaže, bet visada bandome atrasti vis naujų, dar niekada nemėgintų variantų. Šįkart kiek aštresnis "pagerintas" variantas su pomidoriukais, nduja ir chorizo. Pavyko tobulai, tad dalinuosi fantastišku receptu su Jumis visas. Mėginkite jau šiandien ir lepinkitės!
1. Visų pirma midijas nuplaukite ir perrinkite, išmeskite atsivėrusias ar sutraiškytas.
2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų (ir sviestą) ir pačirškinkite česnako griežinėlius, dėkite smulkintą salierą, papriką, čilį, neužilgo įdėkite ndujos gabalėlį (jis greit ištirps) ir chorizo gabaliukus, už keleto minučių įdėkite pomidorų pastą, pomidoriukus, prieskonius.
Reklama
3. Tada viską išmaišykite, padidinkite ugnį ir suverskite midijas, dar pamaišykite su midijomis, įpilkite sauvignon ir keletui minučių uždengite dangtį, kol midijos atsivers, nukelkite dangtį, kad vynas nugaruotų, sudėkite petražoles ir viską dėkite į lėkštę ar dubenį. Skanaukite!
4. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.