Nasi Goreng receptas - Indonezietiški kepti ryžiai

2023-01-25 Autorius WorldRecipes.lt

Nasi Goreng receptas - Indonezietiški kepti ryžiai
Keliaudami po Indoneziją "nasi goreng" tikriausiai rasite visuose restoranų meni - tai ganėtinai greitai kepti ryžiai su įvairiausiomis daržovėmis, imbieru, česnaku, čili, indonezietišku "kecap manis" padažu ir keptu kiaušiniu ant viršaus. Kai kuriuose restoranuose pastebėjau, kad šis patiekalas yra gardinamas ir krevetėmis, bet tai jau buvo išimtis iš taisyklės ir taip tikrai buvo ne visur, tad mano recepte to nerasite. Spalvinga, labai skanu, sveika ir tikrai ganėtinai lengvai paruošti savo virtuvėje. Tad nieko nelaukite ir imkitės gamybos! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rudųjų ryžių: 200 gramų
    • čili pipirų: 0,5
    • česnakų: 1 skiltelės
    • šviežio imbiero: 2 centimetrų ilgio gabaliuko
    • šalotinių svogūnų: 1 (~50 gramų; jeigu nerandate galima naudoti paprastą - baltąjį svogūną)
    • morkų: 1 (~80 gramų)
    • špinatų: 50 gramų
    • sojos padažo: 1,5 valgomojo šaukšto
    • žaliosios citrinos: 0,5 
    • žaliosios citrinos: 0,5 (patiekimui)
    • ciberžolės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų (kepimui)
    • padažo "kecap manis": 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių: 2 (naudojame kaip priedus)
    • kalendros: 1 saujos (naudojame kaip priedą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite ryžius ir palikite juos atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus pilnai šalti.
  2. 2. Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite morką. Smulkiai supjaustykite čili, imbierą, česnaką ir svogūną.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitinkite keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus ir berkite svogūną. Kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 2-3 minutes.
  5. 4. Paskui dėkite čili, imbierą ir česnaką. Kepkite dar apie 2-3 minutes.
  6. 5. Tada berkite morkas, pakepinkite ne daugiau, kaip vieną minutę, pilkite šaukštą vandens ir uždenkite dangčiu.
  7. 6. Po 3 minučių dėkite špinatus ir kepkite dar 60 sekundžių.
  8. 7. Berkite ciberžolę ir viską išmaišykite - svarbiausia, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jeigu yra, padidiname kaitrą.
  9. 8. Daržoves sudėkite į dubenėlį.
  10. 9. Keptuvę išvalykite popieriniu rankšluosčiu, įpilkite labai labai nedaug aliejaus ir dėkite šaltus ryžius. Kepkite ant didesnės kaitros maždaug 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs.
  11. 10. Dėkite daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, "kecap manis", žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišykite.
  12. 11. Tuo tarpu įkaitinkite kitą keptuvę. Įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite.
  13. 12. Įmuškite du kiaušinius. Kepkite maždaug 2 minutes, svarbiausia kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstome druskos.
  14. 13. Į lėkštę dėkite ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstykite šviežia kalendra ir čili (jeigu naudosite). Mes visada ant stalo papildomai uždedame ir žaliosios citrinos. Skanaus!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau ryžių receptų rasite: Ryžių receptai.
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)
Rožinis burokėlių humusas
(1)