Nekeptas maskarponės tortas su šaldytomis uogomis

2024-11-04 Autorius Raudona virtuvė

Nekeptas maskarponės tortas su šaldytomis uogomis
Nekeptas maskarponės tortas su šaldytomis uogomis – tai gaivus ir lengvas maskarponės tortas su trapiu riešutų ir sausainių pagrindu, tobulai derančiu su kremine įdaro mase. Tortas pagardintas vanilės aromatu ir papuoštas šaldytomis avietėmis, kurios suteikia malonų rūgštelės prieskonį bei elegantišką išvaizdą. Tobulai tinka tiek ypatingai progai, tiek savaitgalio desertui, šis tortas maloniai nustebins švelniu skoniu ir subtilia saldumo bei gaivumo pusiausvyra.

Autorės komentaras
- pamėgau tokius nekeptus tortus, nes greitai pagaminama, skanu, lengva improvizuoti.

Redaktorės Vaidos komentaras - tortą papuoškite kaip norisi, tinka ne tik šaldytos uogos, tačiau ir šviežios, skaniausia su sezoninėmis. Taip pat galima puošti smulkintais riešutais ar apšlakstyti tirpintu šokoladu. 

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Sausainiai: 300 g (be priedų)
    • Riešutai: sauja (anakardžiai arba migdolai)
    • Sviestas: 180 g
    Įdarui:
    • Maskarponės sūris: 500 g
    • Grietinėlė: 400 ml (riebi)
    • Cukrus: pagal norimą saldumą
    • Vanilė: keli lašai
    • Želatina: 3 g
    • Vanduo: 2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindui sausainius šiek tiek sulaužyti ir sudėti į maisto smulkintuvą.
  2. 2. Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, tuomet juos pasmulkinti ir sudėti į maisto smulkintuvą prie sausainių.
  3. 3. Sviestą ištirpinti ir supilti prie sausainių ir riešutų. Viską sutrinti iki trupinių.
  4. 4. Pasirinktą formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti trupinius, Rankomis suformuoti pagrindą ir šonus, šiek tiek paspausti, kad geriau sukibtų.
  5. 5. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
  6. 6. Įdarui maskarponę sudėti į didelį dubenį, supilti grietinėlę, berti cukraus, įlašinti šiek tiek vanilės.
  7. 7. Brinkintą želatiną pakaitinti kol ištirps (neužvirinti) ir supilti prie maskarponės.
  8. 8. Kremą labai gerai išplakti, kol taps standi masė ir supilti ant paruošto sausainių pagrindo.
  9. 9. Torto viršus apibarstytas smulkintomis šaldytomis avietėmis.
  10. 10. Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  11. 11. Pjaustyti ir skanauti!
Nekeptas maskarponės tortas su šaldytomis uogomis
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)
Helovino tortas - Rudens džiazas
(2)