Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su grietinėle

2023-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas šokoladinis maskarponės sūrio tortas su grietinėle

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto virinto vandens bei pastatykite maždaug 40-60 minučių, kad išbrinktų.
  2. 2. Tuomet pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalkite sausainius.
  3. Reklama
  4. 3. Išlydykite sviestą, išmaišykite su sausainių trupiniais. Turi susidaryti biri, drėgna masė.
  5. 4. Sausainių masę suberkite į 24-26 centimetrų torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdamos suformuokite pagrindą (gerai prispauskite kraštuose).
  6. 5. Pastatykite į šaldytuvą bei laikykite jame, kol pasiruošite įdarą.
  7. 6. Tada želatiną pakaitinkite, kol užverda, ir nukelkite nuo viryklės (nevirinkite). Ataušinkite. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę bei gerai išmaišykite.
  8. 7. Supilkite ataušintą želatiną bei viską išmaišykite iki vientisos masės.
  9. 8. Įdarą dėkite ant torto pagrindo, tolygiai paskirstykite. Apibarstykite sutarkuotu šokoladu.
  10. 9. Statykite į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms, kad sustingtų. Skanaukite!
  11. 10. Pastebėjimas: Buvo naudota 2 pakeliai sausainių "Selga" (360 g) ir išlydyta 170 gramų sviesto, bet užtektų maždaug 130 gramų – tada pagrindas bus truputį minkštesnis.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Dovilė

Vienas iš pačių skaniausių gamintų! Tikrai labai patiko! :)
Atsakyti
Nekeptas Snickers tortas
(10)
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)