Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu

2021-07-19 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Nekeptas tortas su želė gabaliukais, grietine ir šokoladu
Tokį nekepto torto receptą su želė gabaliukais, grietine bei šokoladu gavau labai seniai ši savo mamos. Jis gaunasi itin gardus, gaivus bei vasariškas.

Gamindama naudojau 26 centimetrų skersmens torto formą.

Ingredientai

    • liesa grietinė: 900 gramų (10-12%)
    • įvairių spalvų želė: 4 pakuočių
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • želatina: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • pieninis šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite želė iš anksto, tik pilkite ne 500 mililitrų vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (maždaug 375 mililitrų), kad geriau sustingtų.
  2. 2. Tuomet supjaustykite želė gabalėliais.
  3. 3. Šokoladą smulkiai sutarkuokite. Grietinę išplakite su cukrumi, įdėkite citrinos sultis, gabalėliais supjaustytą želę bei 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado.
  4. 4. Tuomet atskirame inde paruoškite želatiną. Ją įdėkite į paruoštą grietinės masę. Išmaišykite bei iš karto supilkite į formą. Viršų apibarstykite likusiu šokoladu.
  5. 5. Palikite šaldytuve maždaug 6 valandas.
  6. 6. Jei naudojote formą, kurioje tortas sustingęs bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dėkite į grietinės masę (nepalikite apibarstymui). Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.

Evelina

Ar galima nedėti citrinos sulčiu?
Atsakyti
Aguonų tortas su maskarpone
(6)
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
(24)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)
Paprastas tortas su braškėmis ir maskarpone
(1)