Netikras kiaulienos zuikis (arba zuikis iš maltos mėsos)

2019-02-21 Autorius WorldRecipes.lt

Netikras kiaulienos zuikis (arba zuikis iš maltos mėsos)

Ingredientai

    • malta kiauliena: 800 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • mėgstami prieskoniai
    • džiuvesėliai: poros saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morką sutarkuokite.
  2. sutarkuota morka
  3. 2. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. supjaustytas svogūnas kubeliais
  5. 3. Apkepinkite keptuvėje svogūnus su morkomis.
  6. apkepinti svogūnai su morkomis
  7. 4. Patarimas: Kad patiekalas pavyktų skanesnis, aš mėsą susimalu pati. Stengiuosi parduotuvėje maltos mėsos nepirkti.
  8. sumalta mėsa
  9. 5. Apkepktus svogūnus su morkomis sumaišykite su malta mėsa. Tada muškite kiaušinį, dėkite prieskonius, druską, grietinę, džiuvesėlius bei išmaišykite. Masė turėtų gautis ganėtinai tvirta.
  10. 6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  11. įkaitinta orkaitė iki 180 laipsnių temperatūros
  12. 7. Tuomet formuokite "kepaliuką", dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 30 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  13. 8. Pastebėjimas: Aš pati dar uždėjau šiek tiek sūrio, kai zuikis jau buvo iškepęs bei palaikiau orkaitėje keletą minučių, kol sūris išsilydė. Bet to daryti nėra būtina.

Gintaras Aurimas Vizgirda

Vietoje džiuvesėlių - smukiai sutarkuota žalia bulvė. Pabandykite, nesigailesitė
Atsakyti
Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
(4)
Velingtono kepsnys
(3)
Orkaitėje kepta karka - 2 ypač tobuli variantai!
(110)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)
Kiauliena azijietiškai
(2)