Netradicinis obuolių pyragas

2017-11-06 Autorius Ievos receptai

Netradicinis obuolių pyragas

Ingredientai

    • paprasti sausainiai: 300 gramų
    • sviestas: ~200 gramų
    • obuoliai: 4
    • trinti migdolai: 120 gramų
    • kuo smulkesnis cukrus: 60 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • citrinos: 0,5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius sutrinkite trintuvu. Ant silpnos ugnies išlydykite 130 gramų sviesto. Tada viską sumaišykite bei suberkite į kepimo indą. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pagrindą kepkite maždaug 10 minučių.
  2. 2. Kol kepa, pasigaminkite pyrago vidurį. Cukrų sumaišykite su susmulkintais migdolais. Išlydykite likusį sviestą, greitai sumaišykite su biria mase.
  3. 3. Tuomet įmuškite vieną kiaušinį į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam pyragui nereikės), po to atsargiai šaukštu viską sumaišykite bei užpilkite ant paruošto pagrindo.
  4. 4. Paskui nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis bei atsargiai dėkite ant pyrago.
  5. 5. Kepkite apie 40 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą galite apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaukite!
Netradicinis obuolių pyragas
Sviestinis slyvų pyragas
(3)