Obuolių pyragas su grietinės-pudingo užpilu

2018-09-17 Autorius Nekenčiu virtuvės

Obuolių pyragas su grietinės-pudingo užpilu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • grietinėlė: 3 šaukštų
    • obuoliai: ~600 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet man labai tinka)
    • citrinos sultys: 50 mililitrų (nėra būtina)
    Užpilui:
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 75 gramų
    • vanilinis pudingas: 1 pakelio
    • cukraus pudra: 1 šaukšto (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų gerai ištriname. Po vieną mušame kiaušinius, gerai vis po kiekvieno išsukame. Miltus persijojame su kepimo milteliais bei pakaitomis su grietinėle įmaišome į tešlą, kuri gaunasi ganėtinai tiršta.
  2. 2. Tuomet kepimo formą (geriau naudoti su nuimamais kraštais) sutepame riebalais arba išklojame su kepimo popieriumi. Paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo formą bei išlyginame. Obuolius, supjaustytus nedideliais gabaliukais, apibarstome cukrumi, cinamonu, apšlakstome citrinų sultimis, išmaišome bei išdėliojame ant tešlos, lengvai į ją įspausdamos. Dedame pyragą į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame 12-15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilas: Sumaišome grietinę, kiaušinius, cukrų bei vanilinio pudingo miltelius (pamiksuojame su mikseriu, kad gerai viskas susimaišytų). Iš orkaitės ištraukiame pyragą bei apliejame jį paruoštu grietinės mišiniu. Dar kartą dedame obuolių pyragą į orkaitę bei kepame maždaug 50 minučių toje pačioje temperatūroje.
  5. 4. Galiausiai iškepusį pyragą iš orkaitės išimame bei leidžiame jam pilnai atvėsti. Apibarstome cukraus pudra. Mėgaujamės:)
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)