Tikriausiai bene kiekviena šalis turi savo pusryčių tradicijas - ar tai būtų traškūs raguoliai, ar kiaušinienės, ar dešrelės su pupelėmis ir džemu. O kokius pusryčius būtina Tekančios saulės šalyje?
Tobulai japoniškiems pusryčiams tinka Onigiri - tai tarsi sumuštinį šiek tiek primenantis ryžių kamuoliukas su įvairiausiais pikantiškais (arba ne tiek pikantiškais) įdarais, kurį įprastai galima pamatyti valgant kartu su
miso sriuba ir
japonišku omletu.
Labai turtingoje Japonijos istorijoje Onigiri atsiradimas yra datuojamas maždaug 2000 metų atgal, kai buvo užfiksuotas keptų ryžių kamuoliukų gaminimas iš lipnių ryžių. O pirmame ekiben (traukinių stotyse pardavinėjamose išsinešimui skirtose maisto dėžutėse), kuris buvo parduotas Utsunomiya stotyje, buvo įmanoma surasti į džiovintą bambuko suvyniotus 2 ryžių kamuoliukus su umeboshi (japoniškomis slyvomis) įdaru bei juodosiomis sezamo sėklomis, patiektus su marinuotais japoniškais ridikais daikon.
Vienas iš labiausiai paplitusių Onigiri, kuriuos galima labai lengvai įsigyti prekybos centruose arba traukinių stotyse vadinamas omusubi, kurie yra trikampės formos, bet Onigiri gali būti pačių įvairiausių formų.
Kokybiškas Onigiri, anot japonų, privalo būti pagamintas rankomis, ir ne per stipriai supakuotas, kad ryžiai bei įdaras išliktų gana minkštos, purios konsistencijos.
Jeigu norite pasigaminti Onigiri, svarbiausias komponentas bus ryžiai. Juos galite gaminti iš baltųjų arba rudųjų ryžių, juos maišyti su įvairiomis sėklomis, šitaip suteikdami skirtingų skonių ir aromatų. Onigiri įdarai - dar viena puiki ir improvizacijos nestokojanti dalis, nes jie gali būti tiek vegetariški (įvairiausi dumbliai, fermentuotos sojų pupelės, marinuoti žalumynai ir panašiai), arba mėsiški (kepta lašiša, tunas ar vištiena). Dėl įdaro lengvai galite nuspręsti Jūs.
Maisto išvaizdai japonai skiria daug dėmesio, tad Onigiri galima gaminti pačių įvairiausių formų, kurios paverčia tokius ryžių kamuoliukus tarsi mažais meno kūriniais.
Šį kartą Jums pateiksiu Onigiri receptą, kurį tikrai labai lengvai pasigaminsite ir savo virtuvėje, o ingredientus nesunkiai rasite artimiausioje didesnėje parduotuvėje.
valyg sudus
Atsakyti