Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su imbieru, medumi ir kavos pupelėmis

2023-04-11 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su imbieru, medumi ir kavos pupelėmis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 2 kilogramų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • česnakas: 5 skiltelių
    • imbiero šaknis: 3 centimetrų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • kavos pupelės: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną įtriname su druska bei pipirais.
  2. 2. Tada svogūną smulkiai supjaustome kubeliais. Česnaką smulkiai sukapojame. Imbierą sutarkuojame smulkios tarkos.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš visų pusių iki rudumo apkepame mėsą.
  5. 4. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Mėsą dedame į molinį kepimo indą su dangčiu.
  6. 5. Į keptuvę, kurioje kepė mėsą, sudedame svogūnus, česnaką, imbierą, pomidorų padažą, medų bei kavos pupeles. Viską gerai išmaišome bei šiek tiek pakepame.
  7. 6. Gautą mišinį užpilame ant mėsos. Uždengiame bei kepame orkaitėje maždaug pusvalandį.
  8. 7. Sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepame dar ~90 minučių.
  9. 8. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Skanaus!

Aistė

Pasiteisinęs receptas. Skonis puikus!
Atsakyti
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
(6)