Kažkaip taip nutiko, kad kiaulienos paskutiniu metu valgau vis mažiau, bet va skaniųjų šonkauliukų atsisakyti tikrai negalėčiau. Net nežinau kodėl taip yra, bet man visada pati skaniausia mėsos dalis - prie kaulo.
Jeigu kepate šonkauliukus orkaitėje, kaip šį kartą aš, o ne renkatės grilį, tai juos verta pirmiau apvirti, o tik po to baigti kepti. Bet aš norėjau greičiau, tai neapviriau ir tik kepiau, bet dėl tos priežasties marinavau daug ilgiau. Apvirtų tiek marinuoti nereikia.
Pirmiau juos pamarinavau iš vakaro, kad pasimarinuotų bent 12 valandų, o kepimo pabaigoje aptepiau nuostabia šonkauliukų glazūra.
Rekomenduoju visada šonkauliukus pirkti specializuotose maisto parduotuvėse. Žinoma, kaina bus didesnė, bet skonis bus geresnis, kokybiškesnis, o patys šonkauliukai tikrai su daugiau mėsos.
Labai skanu patiekti su šalia apkeptomis bulvių puselėmis ir
coleslaw salotomis.
Eglė
Atsakyti