Orkaitėje keptos cukinijos su veganišku įdaru – tai gardus ir sveikas patiekalas, kuriame dera tiek gausus skonių, tiek maistingųjų medžiagų derinys. Minkštai iškeptos cukinijos tampa puikiu pagrindu šiam sočiam įdarui, kuris susideda iš skanių bulguro kruopų, šviežių daržovių ir juodųjų pupelių. Bulguras suteikia įdarui lengvos tekstūros ir šiek tiek riešutų poskonio, daržovės praturtina patiekalą spalvingumu ir gaivumu, o juodosios pupelės – baltymais ir sotumu. Šis veganiškas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei – jis ne tik pamaitins, bet ir pradžiugins savo spalvingumu ir turtingu skoniu.
Redakcijos komentaras - bulguro kruopas galima keisti ir kitomis mėgiamomis kruopomis - grikiais, ryžiais, bolivine balanda (kynva). Pridėkite kitokių daržovių, naudokite raudonąsias pupeles. Šis patiekalas palieka daug vietos improvizacijoms.
Daugiau idėjų veganiškiems patiekalams galite
rasti čia.