Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru

2024-08-25 Autorius PLANTASTICKA

Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
Orkaitėje keptos cukinijos su veganišku įdaru – tai gardus ir sveikas patiekalas, kuriame dera tiek gausus skonių, tiek maistingųjų medžiagų derinys. Minkštai iškeptos cukinijos tampa puikiu pagrindu šiam sočiam įdarui, kuris susideda iš skanių bulguro kruopų, šviežių daržovių ir juodųjų pupelių. Bulguras suteikia įdarui lengvos tekstūros ir šiek tiek riešutų poskonio, daržovės praturtina patiekalą spalvingumu ir gaivumu, o juodosios pupelės – baltymais ir sotumu. Šis veganiškas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei – jis ne tik pamaitins, bet ir pradžiugins savo spalvingumu ir turtingu skoniu.

Redakcijos komentaras - bulguro kruopas galima keisti ir kitomis mėgiamomis kruopomis - grikiais, ryžiais, bolivine balanda (kynva). Pridėkite kitokių daržovių, naudokite raudonąsias pupeles. Šis patiekalas palieka daug vietos improvizacijoms.

Daugiau idėjų veganiškiems patiekalams galite rasti čia.

Ingredientai

    • Cukinijos: 3 vnt. (nedidelių)
    • 50 g. bulguro kruopų, nevirtų
    • Svogūnas: 0,5 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Raudonoji paprika: apie 50 g.
    • Konservuotos juodosios pupelės: 150 g.
    • Malta raudonoji paprika: 1 arb.š.
    • Bazilikai: 1 arb.š.
    • Maltas kuminas: 1 arb.š.
    • Druska: 0,5 arb.š.
    • Pipirai: žiupsnis
    • Alyvuogių aliejus:  1 valg.š.
    • Maistinių mielių dribsniai: 1 valg.š.
    Patiekimui:
    • barbekiu ar kito padažo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Puode užvirinti 250-300ml vandens ir supilti bulguro kruopas. Virti apie 7-10 min., kol bus gerai išbrinkęs. Jeigu pritrūks drėgmės, įpilti dar šiek tiek vandens.
  2. 2. Cukinijas perpjauti perpuse išilgai ir šaukšteliu išgremžti vidų, kad būtų pakankamai vietos įdarui. Išimtą dviejų cukinijų masę pasilikti įdarui (trečios cukinijos vidų galima panaudoti kitam patiekalui).
  3. 3. Smulkiai sukapoti svogūną ir česnako skilteles, gabalėliais supjaustyti papriką. Pasmulkinti ir išgremžtą cukinijų masę.
  4. 4. Įkaitintoje keptuvėje apkepti svogūną ir česnakus. Po poros minučių į keptuvę sudėti papriką, cukinijų masę ir nuplautas juodasias pupeles. Vis pamaišant kepti 5-7min.
  5. 5. Ant keptų daržovių sudėti virtas bulguro kruopas ir suberti visus prieskonius. Gerai išmaišyti ir patraukti keptuvę nuo kaitros.
  6. 6. Keptą įdarą paskirstyti į išgremžtas cukinijas. Ant viršaus galima užbarstyti augalinio sūrio.
  7. 7. Paruoštas cukinijas perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  8. 8. Cukinijas kepti iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iškepus apibarstyti maistinėmis mielėmis ir patiekti su barbekiu padažu ar kitais norimais priedais.
Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Kopūstas troškintas vyne
(1)
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)