1. Iš pradžių paprikas nuplauname, perpjauname pusiau bei išvalome.
2. Tada orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
Reklama
3. Kepimo skardą patepame su aliejumi.
4. Paprikas sudedame ant kepimo skardos perpjauta puse į apačią. Kepame maždaug pusvalandį, kol odelė pradės šiek tiek juoduoti.
5. Tuomet iškepusias paprikas sudedame į dubenį bei uždengiame maistine plėvele.
6. Ančiuvių filė susmulkiname. Česnaką nulupame bei išspaudžiame į ančiuvius. Įdedame kaparėlius. Petražoles smulkiai supjaustome.
7. Ančiuvius, česnaką, kaparėlius, sodo žolelių prieskonius bei petražoles sudedame į dubenį ir užpilame aliejų. Pagardiname druska bei gerai išmaišome.
8. Po to nulupame paprikų odelę. Supjaustome į maždaug 2 centimetrų pločio juosteles. Užpilame padažą. Išmaišome bei paliekame apie 60 minučių.
9. Prieš patiekdami išmaišome. Skanaujame!
10. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną nuostabų keptų paprikų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš paprikų rasite: Paprikos.
Aistė
Nesitikėjau, kad bus taip skanu, bet pavyko tiesiog tobulai. Ačiū už tokį gerą garnyrą!
Atsakyti
Aistė
Atsakyti