Visai neseniai atradau labai sveiką ir natūralų produktą – avižų sėlenas. Kitaip tariant, tai luobelės, kurios lieka po grūdų malimo. Avižų sėlenose daug maistinių medžiagų – magnio, geležies, folio rūgšties. Jos stiprina imunitetą, rekomenduojama vartoti turintiems aukštą cholesterolį, sergantiems cukriniu diabetu. Taip pat tinka metantiems svorį, nes malšina alkio jausmą. Dienos porcija neturėtų viršyti 40 g, nes didesnis kiekis gali sutrikdyti žarnyno veiklą.
Sėlenas geriausia išbrinkinti jogurte, piene, dėti į kepinius. Aš jas per naktį išbrinkinau kartu su avižiniais dribsniais, maltais linų sėmenimis. Vietoj pastarųjų galima naudoti čija sėklas.
Ši košė tarsi pasidaro pati: iš vakaro sumaišykite visus ingredientus, o ryte džiaugsitės skaniais ir maistingais pusryčiais. Nors galima valgyti šaltą, bet ją visada šiek tiek pašildau. Valgiau su mangais, braškėmis, šilauogėmis, avietėmis ir per naktį išmirkytais migdolais. Beje, jeigu norite tirštesnės košės – pilkite mažiau pieno, o jeigu skystesnės – daugiau. Taip pat esu pastebėjusi, kad stiklainėlyje košė daug geriau išbrinksta, negu dubenėlyje. Tad jeigu brinkinsite ne stiklainėlyje, pieno pilkite mažiau.