Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

2018-02-23 Autorius Ką valgyti?

Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • cukrus: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • tiršta uogienė (arba džemas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš miltų, kiaušinių, sviesto, cukraus bei kepimo miltelių išminkykite tešlą. Ją maždaug 60 minučių palaikykite šaldytuve.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą patepkite su sviestu bei pabarstykite miltais.
  3. 3. Tada tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį stambia tarka sutarkuokite į skardą. Ant jos sukrėskite uogienę bei tolygiai paskirstykite. Uogienę renkitės pagal savo skonį. Ji gali būti tiek saldesnė, tiek rūgštesnė. Galite, jei norisi, įdėti ir pjaustytų obuolių su cinamonu. Po to ant uogienės vėl rupia tarka sutarkuokite likusią tešlą.
  4. 4. Pyragą kepkite orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Skanaukite! Gardus tiek šiltas, tiek šaltas.
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)